facebook googleplus instagram twitter youtube

U11 Kenguruk

Látszik a fejlődés

Soproni Sportiskolás Elefántok-GYKC Kenguruk 31-65 (6-22, 8-12, 5-4, 2-14, 10-13)

Kenguruk: Gálos Zsombor 26, Szigeti Zalán 13, Fűzy Máté 11, Domján László 5, Makai Samu 4, Szepesváry Dorka 2, Goda Barnabás 2, Csüdöm Csaba 2, Zágoni Zsombor, Zsebedits Bertalan.

GYKC Kenguruk-Tatai Mosómedvék 73-75 (11-19, 6-9, 5-6, 9-12, 26-11, 16-18)

Kenguruk: Fűzy Máté 30, Gálos Zsombor 30, Csüdöm Csaba 5, Szigeti Zalán 4, Szepesváry Dorka 2, Goda Barnabás 2, Domján László, Makai Samu, Zágoni Zsombor, Zsebedits Bertalan.

Sebestyén-Ádám Csilla edző: - Az első meccset egy nálunk alacsonyabb szerkezetű, fürge csapattal játszottuk. Lendületes, gyors tempót diktáltunk az elejétől kezdve és ezt végig meg is tudtuk tartani. A győzelemből egytől egyig mindenki kivette a részét, gratulálok a csapatomnak! A második mérkőzést pár perc pihenő után kezdtük a Tata ellen. Az elején nem állt össze a védekezésünk, nem értünk vissza, lefutott bennünket az ellenfél, sokszor nem találtuk meg az embereinket. A harmadik negyedet már szorossá tettük, de még ekkor is tizenöt ponttal vezetett a Tata. Végül jött a lehengerlő negyedik negyed, ahol támadásban és védekezésben is remekeltünk, visszajöttünk a meccsbe, amit végül hosszabbításban két ponttal elveszítettünk ugyan, de az, ahogy visszajöttünk a meccsbe a fontos pillanatokban szerzett kosarakkal, bedobott büntetőkkel, labdaszerzésekkel, mind-mind dicséretre méltó. Küzdeni tudásból jelesre vizsgázott a csapatom és a szememben ők voltak a győztesek. Utolsó mérkőzésünket játszottuk a szezonban, látszott a csapaton az óriási fejlődés, büszke vagyok rájuk. Köszönöm nekik a szorgalmas munkát, a szülőknek pedig az egész szezon során nyújtott támogatást, sportszerű szurkolást.

Húsz pontig jutottak az ellenfelek

GYKC Vizslák-GYKC Kenguruk 20-65 (2-20, 4-14, 2-3, 10-13, 2-15)

Kenguruk: Gálos Zsombor 20, Fűzy Máté 17, Korcsek András 16, Csüdöm Csaba 6, Zágoni Zsombor 3, Szepesváry Dorka 3.

GYKC Kenguruk-Prohászkás Csibék 57-20 (11-1, 12-0, 4-5, 16-7, 16-7)

Kenguruk: Fűzy Máté 19, Korcsek András 12, Gálos Zsombor 12, Szepesváry Dorka 4, Csüdöm Csaba 3, Zsebedits Bertalan 3, Zágoni Zsombor 2, Domján László 2.

Sebestyén-Ádám Csilla edző: - Húsz kapott pontnál kiraktuk a STOP-táblát. Mindkét mérkőzésen mi domináltunk. Jó védekezéssel sikerült mindkét csapatot húsz pontnál megállítani. Voltak szép egy-egyek, időnként több passzolást elfogadtam volna a csapattól. A félidei büntetőzéssel nem vagyok elégedett, és több dologban fejlődnünk kell, hogy a C csoportban is megálljuk a helyünket. A két győzelemért dicséret jár a csapatomnak.

2017/18, 1. forduló

Mosonmagyaróvári Kenguruk–Győri KC Kenguruk 23–72 (6–18, 2–10, 3–1, 6–21, 5–22)

GYKC: Fűzy Máté 28, Gálos Zsombor 24, Korcsek András 10, Csüdöm Csaba 6, Szepesváry Dorka 2, Domján László 2, Makai Samu, Szigeti Zalán, Tihanyi Zalán, Zágoni Zsombor, Zsebedits Bertalan.

Győri KC Kenguruk–Mezőörsi Oroszlánok 71–15 (18–0, 15–4, 2–2, 19–6, 19–3)

GYKC: Fűzy Máté 22, Gálos Zsombor 22, Korcsek András 8, Szepesváry Dorka 8, Domján László 4, Tihanyi Zalán 3, Csüdöm Csaba 2, Zágoni Zsombor 2, Makai Samu, Szigeti Zalán, Zsebedits Bertalan.

Sebestyén-Ádám Csilla: – Izgatottan vártuk első bajnoki mérkőzésünket. Voltak, akik csak pár hete ismerkednek a sportággal, ez volt életük első meccse, és voltak, akik már rutinosabban mozogtak a pályán. Elsődlegesen a játék élvezetén volt a hangsúly, mindenki szépen helytállt, hozzá tett a sikerhez, így fölényes győzelmeket értünk el. Köszönjük ellenfeleinknek a mérkőzéseket.

Két győzelem

GYKC Kenguruk–Prohászkás Csibé29–18

Soproni Tigriskölykök–GYKC Kenguruk 2–70

Csontos Attila edző: - Az első összecsapást a Prohászkás Csibék ellen vívtuk. Jól kezdtünk, mind a védekezés, mind a támadás úgy működött, ahogy szerettük volna. Helyzetünket könnyítette, hogy 12-en voltunk, így cserékkel frissen tudtuk tartani csapatunkat. A második negyedben is nagyon sok lehetőségünk volt, ha csak a felét bedobjuk... Viszont a védekezésünk továbbra is működött, csak két pontot engedtünk szimpatikus ellenfelünknek. A vége 11 pontos győzelem lett, de ami fontosabb, mindenki jól érezte magát a pályán, és játszottunk egy jó mérkőzést.

Tíz perc pihenő után a Soproni Tigriskölykök ellen léptünk pályára. Hamar kiderült, hogy őnemrég kezdték el ezt a sportot komolyabban űzni, így az ellenfél tisztelete mellett nem volt más feladat, mint az általunk tudott és begyakorolt játék folytatása, és tovább fejlesztése. Le a kalappal a játékosok előtt! Egy időkérésnél hangzott el (és tényleg jó szándékkal): - Attila bácsi! Segítsek annak, aki engem fog, hogy hova álljon és mit csináljon? Sok sikert és kitartást kívánunk a Tigriskölyköknek, ha nem adják fel, igazi tigrisek lesznek. A legutóbbi mérkőzéseink óta szinte semmi mást nem gyakoroltunk, mint a ziccerdobást, a bedobást és a passzt. Jó volt látni, hogy az elvégzett munkának van eredménye, csodás megoldásokat láthattak a szurkolók! A szülők kitartó, sportszerű szurkolása nagyon sokat segített a csapatnak, köszönjük!

5. forduló

GYKC Kenguruk–Hunyadis Darazsak 16–22

Soproni Farkasok–GYKC Kenguruk 35–26

Csontos Attila edző: – Kicsit tartottam a mérkőzésektől, mert különböző okok miatt az elmúlt időszakban keveset edzettünk, nem tudtuk elvégezni a tervezett munkát. Sajnos a megérzésem nem volt alaptalan. Az első összecsapást a Hunyadis Darazsak ellen vívtuk. Érződött, hogy ebben az időpontban, délben a legtöbbünknek nem a kosárlabda életük legfontosabb része. Mindössze hat pontot dobtunk két negyed alatt, a félidei büntetőkből pedig egy sem ment be. A második félidőben aztán megszórtuk magunkat, 60 százalékkal több pontot dobtunk. Második mérkőzésünkre érezhetően javult a játékunk, egy félidő alatt dobtunk annyit, mint az előző meccsen összesen és a félidőben is 30 sz ázalékos aránnyal értékesítettük a büntetőket. Mindkét meccsre igaz, hogy az edzéshiányt a játékosok akarata, küzdése és koncentráltsága ellensúlyozta. Amikor azt csináltuk, amit tudunk, gyönyörű megoldásokat mutattak a gyerekek. Ez mindenképpen bíztató.

 

4.Forduló

Nádor Tigrisek – Győri KC Kenguruk 39 – 35

Győri KC Kenguruk – Villámló Kovácsok 31 - 25

Csontos Attila edző: - Első mérkőzésünket a Nádor Tigrisek ellen játszottuk. Sajnos mindkét csapatnak csak kilenc játékosa volt, így nem a pályán elért eredmény, hanem a versenykiírás döntötte el, hogy jegyzőkönyv szerint ki hagyja el nyertesen a parkettet. Ettől függetlenül nagy kedvvel vágtak bele a gyerekek a meccsbe, nem érződött senkin sem a korai kezdés.

A Villámló Kovácsokkal vívott csörte előtt megérkezett két játékosunk is, így már szinte teljes kerettel várhattuk volna az összecsapást. Aztán valami olyan történt, ami szerintem egyedülálló a kosárlabda történetében: az egyik játékosunkat a kosárpályán bemelegítés közben egy roller elütötte, melynek következtében harcképtelenné vált. Kevének jobbulást kívánunk!
Szerencsére így is megvoltunk tízen, és nagy elánnal kezdtünk, 8-0-s első negyedet hoztunk. A második negyedben ez az előny elolvadt, sőt, 6 pontos hátrányból kezdtük a második félidőt. Úgy látszik, a páratlan negyedeket nullára tudjuk hozni, hiszen a következő felvonásban sem dobott kosarat az ellenfelünk (igaz, mi is csak 2 pontig jutottunk). Az átszervezett csapatfelállásnak és a gyerekek akarásának köszönhetően azonban fordítottunk és egy 14-4-es utolsó negyeddel behúztuk a győzelmet.
A győzelem nagyon jó érzés és fontos, ám ennél sokkal fontosabb, hogy a pályán és a padon csupa mosolygós gyerek volt, a szülők pedig úgy szurkoltak, mintha ők is a pályán lettek volna!
Nagyon nagy öröm, hogy Gálos Hanna a Villámló Kovácsok csapatában megdobta első pontjait! Nagyon büszkék vagyunk Rá, hiszen hozzánk (is) jár kosarazni.
A győzelem igazi csapatmunka volt, a hihetetlen védekezésből jöttek olyan helyzetek, amiket pontokra válthattunk.
Gratulálok az egész csapatnak és köszönjük a szülők sportszerű szurkolását!!!

 

3.Forduló

Nádor Tigrisek–Győri KC Kenguruk 39–35

Győri KC Kenguruk–Villámló Kovácsok 31–25

Csontos Attila edző: - Első mérkőzésünket a Nádor Tigrisek ellen játszottuk. Sajnos mindkét csapatnak csak kilenc játékosa volt, így nem a pályán elért eredmény, hanem a versenykiírás döntötte el, hogy jegyzőkönyv szerint ki hagyja el nyertesen a parkettet. Ettől függetlenül nagy kedvvel vágtak bele a gyerekek a meccsbe, nem érződött senkin sem a korai kezdés. Az első félidőt 24-15-re megnyertük ugyan, de egy kicsit gyengébb harmadik negyed (3-16) eldöntötte a találkozó sorsát és négypontos vereséget szenvedtünk. Mindez nem is számít annyira, hiszen a játékosok nagyon jól adták vissza mindazt, amit edzésen gyakoroltunk. Ettől függetlenül a versenykiírás miatt mi l&e acute;phettünk pályára a következő meccs győztesével. A Villámló Kovácsokkal vívott csörte előtt megérkezett két játékosunk is, így már szinte teljes kerettel várhattuk volna az összecsapást. Aztán valami olyan történt, ami szerintem egyedülálló a kosárlabda történetében: az egyik játékosunkat a kosárpályán bemelegítés közben egy roller elütötte, melynek következtében harcképtelenné vált. Kevének innen is jobbulást kívánunk. Szerencsére így is megvoltunk tízen, és nagy elánnal kezdtünk, 8-0-ás első negyedet hoztunk. A második negyedben ez az előny elolvadt, sőt, hatpontos hátrányból kezdtük a második félidőt. Úgy látszik, a páratlan negyedeket nullára tudjuk hozni, hiszen a következő felvonásban sem dobott kosarat az ellenfelünk. Igaz, mi is csak két pontig jutottunk. Az átszervezett csapatfelállásnak és a gyerekek akarásának köszönhetően azonban fordítottunk és egy 14-4-es utolsó negyeddel behúztuk a győzelmet. A győzelem nagyon jó érzés és fontos, ám ennél sokkal fontosabb, hogy a pályán és a padon csupa mosolygós gyerek volt, a szülők pedig úgy szurkoltak, mintha ők is a pályán lettek volna. Nagyon nagy öröm, hogy Gálos Hanna a Villámló Kovácsok csapatában megdobta első pontjait. Nagyon büszkék vagyunk rá, hiszen hozzánk (is) jár kosarazni. A győzelem igazi csapatmunka volt, a hihetetlen védekezésből jöttek olyan helyzetek, amelyeket pontokra válthattunk.

2.Forduló

GyKC Kenguruk - Soproni Tigrisek: 19 - 34  (0-3, 6-16, 7-6, 6-9)

Nádor Tigrisek - GyKC Kenguruk:   26 -  53  (4-22, 14-10, 8-9, 0-12)

Advent harmadik hétvégéjén ismét pályára léptünk a Kenguru Bajnokságban. Sajnos az ünnep rányomta bélyegét szereplésünkre, a sok decemberi program okán hiányos kerettel vágtunk neki a mérkőzéseknek.
Az első meccsen a "szokásos" koreográfia szerint alakultak az események. Az alacsony palánk miatt a ziccerek nagy részénél átdobáltuk a gyűrűt, idő kellett, mire megszokták a gyerekek, hogy nem 305cm magasan van a célpont :-). Ez abból is látszik, hogy pontjaink 2/3-át a második félidőben dobtuk...Ez nem szegte kedvét senkinek, őszinte és nyílt játékkal rukkoltak elő a srácok, amiért csak dicséret illet mindenkit!

Miután bemelegedtünk, a Nádor Tigrisek ellen már nagyon jó ment a játék, mindenki sok szerephez jutott, passzokból és kosarakból akadt bőven, így ezt a mérkőzést magabiztosan hoztuk. Figyelemre méltó, hogy az utolsó negyedben nem kaptunk kosarat! Nem szoktam kiemelni senkit, de Gálos Zsombor térdelve dobott kosara azért nem volt hétköznapi... :-)

Bár vannak hullámzó teljesítmények, egy valami folyamatosan állandó és magas színvonalú: a szülők hozzáállása és szurkolása! Köszönjük! A 100% feletti teljesítményt Ők garantálják a csapatnak!

 

1.Forduló

Győri KC Kenguruk–Soproni Sportiskolás Lackneros Farkasok 57–35 (14–8, 19–9, 22–8, 2–10)

Soproni Sportiskolás Zsiráfok–Győri KC Kenguruk 54–19 (10–4, 13–5, 16–8, 15–2)

Csontos Attila edző: – A Győri KC Kenguruk csapata a bajnokság második fordulójában Sopronban lépett pályára. Sajnos egy nem várt családi esemény és egy betegség miatt kilenc játékossal vágtunk neki az útnak, így a jegyzőkönyvbeli eredmény előre eldőlt. Ettől függetlenül minden játékos hatalmas lelkesedéssel és elszántsággal lépett pályára, ami meg is mutatkozott a teljesítményünkön. A Lackneros Farkasok ellen magabiztosan hoztuk az első három negyedet, csak az utolsóban engedtünk ki egy kicsit, de ez sem veszélyeztette a végére javunkra kialakult huszonkét pontos különbséget. A Zsiráfok egy szinttel magasabb játékerőt képviseltek és ügyesen használták ki fizikai előnyüket is. Ennek ellenére itt is az akarás, és a hajtás volt a főszerepben, minden játékosról csak a legjobbakat lehet elmondani. Meggyőződésem, ha ez a meccs az első, akkor szoros, egálközeli derbi lehetett volna belőle, így azonban a fáradtság kicsit legyűrt bennünket.

Kapcsolat

9025 Győr, Achim A. u. 11.
Szabó Mirjam
+36 20 255 2161
info@gyorkosar.hu
www.gyorkosar.hu
Ügyvezető elnök: Tagai István
Felügyelő bizottság:
Dr Szabó István
Erdei István
Dr. Tibold Csaba

Írjon nekünk
Hírlevél feliratkozásTérkép