facebook googleplus instagram twitter youtube

U11 Hangyák

Kenguru-kupa, 7. forduló

A hétvégén az utolsó előtti fordulót rendezték a Kenguru-kupában.

GYKC Hangyák–Tatai Hangyácskák 32–86 (0–26, 11+5–13+7, 4–29, 12–11)

Hangyák: Halmai M. 8, Gombos B. 6, Bárdi B. 5, Zalka Cs. 4, Kozári D. 4, Nekuti T. 2, Varga B. 2, Tóth B. 1.

Soproni Zsiráfok–GYKC Hangyák 63–61 (15–9, 14+4–16+6, 8–12, 14–12, 8–6) – hosszabbítás után 

Hangyák: Varga B. 13, Bárdi B. 11, Fodróczi B. 8, Halmai M. 7, Odnoga P. 5, Tóth B. 5, Vasics B. 4, Gombos B. 3, Nekuti T. 3, Zalka Cs. 1, Kiss B. 1.

Kertész Tamás edző: – Túl sok időnk nem maradt melegíteni, ez sajnos az első negyedben rányomta játékunkra a bélyegét. Megilletődötten kezdtünk, és támadásaink befejezései rendre pontatlanok voltak, a házigazdák pedig roppant szervezetten kosárlabdáztak. A második negyedben sikerült megérkeznünk a mérkőzésbe, és ebben a tíz percben kiegyensúlyozottabb játékot és eredményt láthattunk. Sikerült rendre visszarendeződnünk és végre betaláltunk a kosárba is. A negyed eredménye 11–13 volt, ami az elsőhöz képest nagy javulás volt. A félidei büntetőzésben elért 5 pontunkra sem panaszkodhattam. A harmadik negyedben megdobta első ötösünk is pontjait, de nem tudtuk megállítani a sziporkázó tataiakat. A negyedik negyed részsikerrel zárult, ezt a negyedet ha egy ponttal is, de meg nyertük, azonban megérdemelt volt a hazai siker. A második mérkőzésünket duplázva játszottuk, a rövidke szünetbe megbeszéltük, hogy csak kellő figyelem mellett van esélyünk egy szoros mérkőzésre a soproniak ellen, s onnan kéne folytatni a játékot, ahol befejeztük. A találkozó első kosarát Odnoga révén mi szereztük, de hamar fordítottak a soproniak, köszönhetően annak, hogy a kiharcolt büntetőinket nem tudtuk érvényesíteni. A párpontos előnyét őrizte a Zsiráfok csapata. A második negyedben, tovább növelték előnyüket a 16. percre már 28–16 mutatott az eredményjelző, de az időkérésünket követően hatalmasat küzdve a mieink egy 9–1-es szakaszt futva újra meccsben voltunk, hiszen 29–25-ről mehettünk büntetőzni, ahol hat sikeres találatunkkal tovább zárkóztunk. A fordulást követően megmaradt a lendületünk Bárdi pontjainak követően 39–35-re vezettünk, a negyed végére kétpontos előnnyel zártunk. Az utolsó tíz perc végletekig kiélezett csatát hozott, felváltva vezettek a csapatok, a 35. percben 50–45-re megléptek a soproniak, de Halmai, Varga és Fodróczi kosarainak köszönhetően a 38.-ban már megint mi vezettünk. Megrázták magukat a Zsiráfok és újra náluk volt az előny. Az utolsó 20 másodperc 55–54-ről indult, öttel a vége előtt sikerült megszereznünk a labdát, és a kosárra törő Halmait csak faulttal tudták megállítani. Az első büntető kimaradt, de a második sikeres volt, így jöhetett a hosszabbítás. Az erőnkkel és figyelmünkkel elkészültünk, és négy ziccerrel büntettek bennünket a soproniak, az utolsó másfél perc a miénk volt, hiába dobtunk három duplát, utolérni már nem sikerült az ellenfelünket. Mindkét csapat megérdemelte volna győzelmet, ezúttal nem mi voltunk a szerencsésebbek, de le a kalappal.

4. Forduló

Szorgos Darazsak–GYKC Hangyák 57–27 (18–5, 12–10, 18–5, 9–7)

A Hangyák dobói: Fodróczi B. 9, Bárdi B. 6, Zalka Cs. 4, Vasics B. 3, Halmai M. 2, Varga B. 2, Gombos B. 1.

GYKC Hangyák–Soproni Tigrisek Orsolya 51–44 (15–16, 10–16, 7–8, 19–4)

A Hangyák dobói: Bárdi B. 12, Gombos B. 8, Halmai M. 7, Fodróczi B. 7, Varga B. 6, Zalka Cs. 6, Vasics B. 4, Nekuti T. 1.

Kertész Tanmás edző: – A betegségek miatt tízen vágtunk neki Sopron bevételének. Az első mérkőzésen a Szorgos Darazsakkal játszottuk, akik már két vállra fektették a Soproni Tigriseket. A találkozó első kosarát a lányok szerezték, de Bárdi révén sikerült egyenlíteni, aztán a házigazdák futottak egy 10–0-t, gondjaink voltak a befejezéseinkkel, pedig a helyzeteink megvoltak. A második negyed kiegyenlítettebb játékot hozott, de a lányok ezt a negyedet is megnyerték, igaz csak egy ponttal. A büntetőzésünk is volt már jobb. A második félidőt szinte lekopíroztuk, mindkét negyed azonos pontokat hozott, mint az első. Azonban bíztató volt, hogy az „add é ;s fuss” játékelemek egyre többször tűntek fel támadásainkban. A találkozót megérdemelten nyerték meg a Darazsak. A második találkozón kiegyenlített mérkőzésre lehetett számítani a két előző találkozón látottak alapján. Nem is csalódtunk, fordulatos mérkőzést láthattak a szülők és az érdeklődők. A Tigrisek érték el az első két kosarat, így megléptek 4–0-ra, azonban a negyedik percben már mi vezettünk 9–4-re. Szépen elosztottuk a pontokat Bárdi ziccer, Vasics dupla, Bárdi 2+1, majd Varga segédkezett az eredmény megfordításában. A hatodik percre négy duplával már ismét a soproniak álltak jobban, Varga és Bárd i pontjaival azonban ott lihegtünk vendéglátóink nyakán. A második negyed első kosara a miénk volt, Gombos támadó lepattanója után mi örülhettünk a vezetésnek, majd két kosár a hazaiaknál, és sok-sok kihagyott kísérletet követően, felváltva estek a kosarak, nálunk Fodróczi jeleskedett. A nagyszünetre hárompontos hátránnyal érkeztünk, mely tovább nőtt a Tigrisek extra büntetőzésének köszönhetően, mi négy pontot szereztünk, míg ők nyolcat. Így mínusz hét pontról fordultunk. Az utolsó tartalékainkat kellett mozgósítani, hogy meccsbe maradhassunk, de nem sikerült közelebb zárkóznunk, sőt, ha minimálisan is de tovább nőtt a kül&o uml;nbség nyolc pontra. A záró negyedet is a Tigrisek indították jobban kosarukkal már tíz pontos hátrányban voltunk. De ami ezután következett az számunkra parádés volt, 9–0-t futottunk öt perc alatt és Gombos fontos 2+1kosarát követően már csak egy pont volt a hátrányunk. Törvényszerű volt, hogy a hazaiak is betalálnak, így is történt 41–44-re megléptek a Tigrisek. Aztán a Hangyák kitették a szívüket lelküket, igazi csapatként küzdöttek nem volt elveszett labda és a szerencsével sem álltunk hadilábon, de meg dolgoztunk érte. Innentől már csak mi értünk el kosarakat, egy újabb 10–0-s futásnak köszönhetően Halmai és Zalka vezetés&eacu te;vel, megfordítottuk a mérkőzést, és megérdemelten nyertünk a második találkozón.

3.Forduló

GYKC Hangyák-MTE 1904 53-19 (10-2, 12+4-4+9, 12-2, 15-2)

Hangyák: Varga B. 10, Fodróczi B. 9, Odnoga P. 8, Vasics B. 7, Zalka Cs. 6, Sárközi Zs. 5, Bárdi B. 3, Halmai M. 2, Tóth B. 2, Kalmár K. 1.

Tatai Hangyácskák-GYKC Hangyák 77-34 (31-12, 10+5-2+3; 16-10, 15-7)

Hangyák: Odnoga P. 8, Halmai M. 7, Bárdi B. 6, Sárközi Zs. 5, Vasics B. 3, Nagy P. 2, Kozári D. 2, Fodróczi B. 1.

Kertész Tamás edző: - Az első mérkőzést a házigazdák ellen játszottuk. Ahogy a dobott pontok eloszlásából látszik, a 12 nevezett játékosból 10 volt eredményes, ami igen dicséretes. A mérkőzés számunkra jól indult, az első két kosarat mi szereztük, azonban a későbbiekben nem találtuk az új helyszínen a megfelelő dobótávolságot. A negyed végére azonban sikerült „belőni magunkat” és további három kosárnak örülhettünk. A második ötös is odatette magát, folyamatosan növeltük előnyünket. Szépen mentünk a lepattanókért, azonban a támadások befejezésén van még mit javítanunk. A félidei b&u uml;ntetőzést a hazaiak nyerték, kilencet dobtak be, ami extra, a négy értékesített „büntinkkel” nekünk sem kellett szégyenkezni. A térfélcserét követően sikerült egy-két szép támadást vezetnünk, öröm volt, hogy a védőfeladatainkat is szépen megoldottuk. A mérkőzést magabiztosan nyertük. A második mérkőzésünket a Tatai Hangyácskák ellen vívtuk. Az első kosarat mi szereztük Bárdi révén, azonban királyságunk pünkösdinek bizonyult. Az ellenfél átrobogott rajtunk az első tíz percben, nem tudtunk ilyen gyorsan ritmust válltani, a tizenkét dobott pontunkra büszkék lehettünk. A második negyedben már sikerült javítani a védekez&ea cute;sünkön, azonban a támadásaink pontos befejezésére, már nem nagyon maradt kellő koncentráció, de az akarásunkkal nem volt baj. A második félidő kiegyenlítettebb küzdelmet hozott, sikerült felvennünk a ritmust, de ez csak egy szorosabb eredményhez volt elegendő. Az egy győzelemnek és egy vereségnek köszönhetően a februári fordulót is a C csoportban kezdjük meg.

Legyőzött Hangyák

OSE Simbák–GYKC Hangyák 87–7 (17–2, 28+5–0+3, 16–2, 21–0)

GYKC Hangyák dobói: Varga B. 2, Odnoga P. 2, Fodróczi B. 1, Kozári D. 1, Nekuti T. 1.

GYKC Hangyák–Soproni Sportiskolás Elefántok 26–69 (4–17, 4+4–10+4, 8–18, 6–20)

GYKC Hangyák dobói: Varga B. 9, Odnoga P. 6, Vasics B. 3, Kalmár K. 3, Fodróczi B. 2, Nekuti T. 2, Tóth B. 1.

Kertész Tamás edző: – Ahogy az eredményből látszik nem volt egy súlycsoportban a két csapat, még az oroszlán bajszát sem sikerült meghúzogatni, a játék minden elemében fölénk nőttek, és agresszív védekezésük teljesen felőrölt bennünket. Így teljesen megérdemelt vendégsiker született. A második mérkőzésünk előtt belenéztünk az OSE–Soproni Sportiskolás találkozóba, ahol megállapíthattuk, hogy semmivel sem lesz könnyebb dolgunk. Közvetlenül a mérkőzés előtt megbeszéltük, hogy húsz pontot kell legalább szereznünk, akkor elégedettek lehetünk. Koncentráltabb játékkal kezdtünk és sokat javult a támadójátékunk, elhittük, hogy mi is tudunk kosarakat szerezni, de a soproni Nyikos ellen tehetetlenek voltunk védekezésben. A második negyedben is megmaradt a lelkesedésünk, s a félidei büntetőzést egálra hoztuk. A második félidőben még egy picit jobban céloztunk, így sikerült teljesíteni a kitűzött célunkat, legnagyobb örömünkre és a kilátogató szurkolóékra. Köszönöm a küzdést Hangyák. Megyünk tovább.

Szorgos Hangyák

Megkezdődtek a Kenguru-kupa küzdelmei, sok újoncot avathattunk a forduló során.

GYKC Hangyák-GYKC Vizslák 37-21 (8-6, 12+6 - 2+6, 6-5, 5-2)

Hangyák dobói: Fodróczi B. 9, Gombos B. 7, Odnoga P. 6, Vasics B. 5, Tóth B. 3, Halmai M. 2, Kozári D. 2, Bárdi B. 2, Nekuti T. 1.

Kertész Tamás edző: - A mérkőzést mindkét csapat hatalmas elánnal kezdte meg, kicsit nekünk sikerült megnyugodnunk hamarabb, s ha csak egy kosárral is, de mi tartottunk előbbre az első tíz percet követően. A második negyedben egyik újoncunk vállalta magára a főszerepet, Fodróczi Barni nagy kedvvel és eredményesen játszott, három kosarat ért el egymaga, de a többiek is kitettek magukért. Gombos Bálint a lepattanókban ügyeskedett, s pontokat is szerzett. A félidőre már egy tucatnyi ponttal vezettünk. A félidei büntetőzésünk extrán sikerült, tizenegy dobásból hatot értékesítettünk. A második félidő játéka sokkal kiegyenlítettebb volt, Vasics és Odnoga megmozdulásait tudnám kiemelni, de csapatként is jól működtünk együtt. Pár ponttal tudtuk még növelni előnyünket, s nyertük meg az első találkozónkat.

A második mérkőzésünket a Lovagok ellen vívtuk. Pár perc pihenőt követően már ismét a parketton voltunk.

GYKC Lovagok-GYKC Hangyák 16-39 (1-19, 4+4 - 6+5, 1-8, 6-1)

Hangyák dobói: Vasics B. 9, Odnoga P. 8, Nekuti T. 5, Tóth B. 5, Bárdi B. 4, Halmai M. 2, Nagy P. 2, Fodróczi B. 2, Gombos B. 1, Kalmár K. 1.

Kertész Tamás: - A második találkozót álomszerűen kezdtük, szinte minden sikerült, a Hangyák felszabadultan játszottak és a szerencsével sem álltunk hadilábon. Odnoga, Vasics élt nagyon, de Tóth is két remek középtávoli dobást süllyesztett el a beragadó Lovagok ellen. A második tíz perc már szorosabban alakult, de tovább tudtuk növelni az előnyünket, a félidei büntetőkre most sem panaszkodhattam, hiszen öt sikeres büntetőt hajtottunk végre. A fordulást követően másik újoncunk is betalált, Nagy Efraim is megszerezte első kosarát, csak úgy, mint korábban Bárdi Bence. A bravúr kosarak most elmaradtak, de így is összeszorgoskodtunk nyolc pontot. Az utolsó negyedre pörgött fel a Lovag-sereg, de addigra elegendő előnyt gyűjtöttünk, így nem forgott veszélyben győzelmünk. Gratulálok a Hangyáknak, köszönet a nagyszülőknek, tesóknak és szülőknek a szurkolásért. :-)

Kapcsolat

9025 Győr, Achim A. u. 11.
Szabó Mirjam
+36 20 255 2161
info@gyorkosar.hu
www.gyorkosar.hu
Ügyvezető elnök: Tagai István
Felügyelő bizottság:
Dr Szabó István
Erdei István
Dr. Tibold Csaba

Írjon nekünk
Hírlevél feliratkozásTérkép