facebook googleplus instagram twitter youtube

U14 '03

Szenzációs siker

A hétvégén Győr volt a házigazdája a serdülő korosztály Regionális Bajnokok Döntőjének. A négyes torna komoly kihívások elé állította a résztvevőket. Huszonnégy órán belül három mérkőzést játszottak, ami roppant megterhelő mind fizikailag, mind idegileg. Saját régiónk csapatait ismertük, de az ellenfelek játékerejét nem igazán. Az értékelést nem a tornával kezdeném, hanem azzal az úttal, amit közösen bejártunk. Kétéves ciklus zárásához érkeztünk, mely idő alatt azt gondolom, sokat tanultunk egymástól és egymásról. Lépésről lépésre kovácsolódtunk csapattá, és a sikeres döntőbejutás után, igyekeztünk itt is a tudásunk legjavát nyújtani, „felrakni az i-re azt a bizonyos pontot”. Voltak akik lemaradtak a két év alatt, így Tóth Gellért, Nagy Szabi, Hudák Dominik és Kovács Tibi már nem erősítették a csapatot. Szalai Bátor az évközben térdsérülést szenvedett, de kijött szüleivel szurkolni. Bándli Bence elutazott, Fűzy Andris az első mérkőzés melegítésénél ráesett a kezére mely eltörött. Ennek ellenére 12 ketten vágtunk neki a küzdelmeknek.

Az első mérkőzésünket a Félegyházi TSI ellen vívtuk.

GYKC ’03–Félegyházi TSI 67–63 (13–16, 14–12, 25–15, 15–20)

GYKC dobói: Dallos B. 21, Mihály B. 18, Gemza Zs. 10, Tóth B. 8, Molnár B. 6, Fekete M. 2, Mátai K. 2.

A mérkőzésen kulcsszerepet kapott az ellenfél játékának lassítása, ezáltal nem, illetve kevésbé tudták érvényesíteni fizikai fölényüket. Hatalmas csatában, sikerült győzedelmeskednünk.

Az esti mérkőzésen a PAFC csapatával játszottunk, amely első találkozóján csak egy ponttal maradt alul a Paks ellenében, fűtötte őket a reváns.

GYKC ’03–PAFC 74–58 (20–16, 20–6, 20–24, 14–12)

GYKC dobói: Dallos B. 28, Mihály B. 19, Brandt L. 10, Molnár B. 9/3, Bombay M. 4, Fekete M. 2, Mátai K. 2.

Kulcsszerep jutott ezen a találkozón is a védekezésnek. A piliseknél játszott a torna egyik legképzettebb játékosa, az ő semlegesítést igyekeztünk megoldani. Az első negyed kiegyensúlyozott játékát követően a második ötös hatalmasat küzdött – csupán hat pontot szerzett az ellenfél –, míg a támadójátékunk továbbra is jól működött, így a félidőre sikerült komolyabb előnyt kovácsolni, 40–22-vel fordultunk, amit sikerült megtartanunk a mérkőzés végére is.

A vasárnapi mérkőzés tétje a bajnoki cím megszerzése volt, ehhez az Atomerőmű SE csapatát kellett legyőznünk. Minden csapat lábában már ott volt a fáradtság. A mérkőzés előtt a mini taktikain igyekeztünk átbeszélni, mire kell figyelnünk. Egész évben az volt a célunk, hogy 65–70 ponton tartsuk az ellenfeleinket, s ha ez sikerült, többnyire győztesen hagyhattuk el a parkettet. A feladat az utolsó mérkőzésen is ez volt, de mint az élet oly sokszor felülírja az elképzeléseket...

GYKC ’03–Atomerőmű SE 101–85 (24–23, 26–25, 29–19, 22–18)

GYKC dobói: Dallos B. 36, Mihály B. 23/6, Gemza Zs. 12, Mátai K. 11, Bombay M. 4, Brandt L. 3, Molnár B. 3, Tóth B. 3, Fekete M. 2, Hódos S. 2, Máthé K. 2.

Kertész Tamás edző: – Igazi nyíltsisakos játékot hozott a torna zárómérkőzése, kosáreső hullott, az előzetesen megbeszéltekből nem sikerült sok mindent megvalósítani, mivel rengeteg faultot és büntetőt hozott a találkozó, és mindkét csapat fiataljai az utolsó erőtartalékaikat mozgósították. Hatvanhárom fault a két oldalon, negyvenhét dobott büntető itt, harmincnégy ott, szóval dominált a küzdelem. A szülői és nagyszülői bíztatás előtt megemelem a kalapom, sokat jelentett most is, hogy itt voltatok és egész évben kíséretetek bennünket. Szóval, ha nehezen is de meglett a hőn áhított győzelem. Külön nem szeretnék senkit kiemelni, de a csapatnak köszönök mindent, a küzdeni tudást, kitartást, fegyelmet, dacot, akaratot és alázatot. Sokszor megmosolyogtak minket az ellenfelek, emlékszem a tavalyi nehézségeinkre, de mentünk előre, csendben és a sok-sok munka, erősítés meghozta a gyümölcsét és csapattá értünk, olyanná, aki nagyon-nagyon sokat kibír, és tud küzdeni egymásért. Örülök, hogy veletek dolgozhattam az elmúlt két évben. Köszönöm Nektek még egyszer az élményt, és Szabadics Ádi bácsinak is köszönet a múltért.

A győztes csapat tagjai: Bándli Bence, Brandt Levente, Bombay Máté, Dallos Bence, Fekete Máté, Fűzy András, Gemza Zsombor, Hódos Sándor, Mátai Kolos, Máthé Kristóf, Mihály Bence, Molnár Benjámin, Pallos Dénes, Szalai Bátor, Tóth Bence. Edző: Kertész Tamás.

Két remek győzelem

U14-es csapatunk serdülő régiós döntőre utazott Szombathelyre. Az előző három fordulóban mind a hat mérkőzésen győztesen hagytuk el a küzdőteret, ennek köszönhetően a ZTE B csapatával ütköztünk meg először.

GYKC ’03-ZTE KK B 85-71 (16-27, 19-11, 27-16, 23-17)

A GYKC dobói: Mihály B. 31, Dallos B. 26, Molnár B. 13, Bombay M. 5, Fekete M. 4, Mátai K. 4, Tóth B. 2.

Kertész Tamás edző: - Számunkra nehezen indult a mérkőzés, Gemza hiány miatt változtatni kellett a megszokott ötöseinken. Talán ennek, illetve az utazás miatti rövidebb melegítés végett döcögött a gépezet. Főként a védekezésünk volt szellős, ezt könyörtelenül kihasználta a zalai alakulat és 27 ponttal terhelte meg a gyűrűnket. Így -11-ről kezdtük a második negyedet. Sikerült zárkóznunk, de a félidőben még a ZTE járt előrébb, igaz, már csak három pont volt a hátrányunk. A térfélcserét követően átvettük az irányítást és Mátai kosarával a 22. percben először volt nálunk az előny. A kis embereink rendre jól indultak, a Dallos-Mihály-Molnár trió rendre jól bontotta a védelmet. A záró 10 percre 62-54-gyel fordultunk s a találkozó végéig sikerült tovább növelni az előnyünket, s hajtós, de sportszerű mérkőzésen nyertünk.

A döntőben az előzetes várakozásoknak megfelelően a házigazdákkal játszottunk. Ők is egy izgalmas és jó mérkőzéssel jutottak a fináléig, a Sopront verték meg. A bajnokságban immáron hetedszer találkozott a két egyesület. Eddig ötször győztesen távoztunk, de egy meccsen bármi megtörténhet. Szombathelyi oldalon is akadtak hiányzók, így az eddigieknél alacsonyabb szerkezettel léptek parkettre a hazaiak.

GYKC ’03-SZOKA B 89-73 (18-20, 20-16, 21-25, 30-12)

A GYKC dobói: Dallos B. 41, Mihály B. 33/3, Molnár B. 10, Tóth B. 3, Bombay M. 2.

Kertész Tamás edző: - Az első negyed kiegyenlített játékot hozott, sikerült vezetnünk is, de többnyire zárkóznunk kellett. Mihály vitte a prímet, egymaga 15 pontot szerzett a 18 pontunkból. A második ötösünk megfordította az eredményt Dallos és Molnár ponterejének, illetve a magas embereink (Barndt és Mátai) lepattanózásának köszönhetően a félidőben már nálunk volt egy kosárnyi előny. A harmadik negyedben nem változott a játékképe, felváltva vezettek a csapatok és a kisemberek brillíroztak itt is, ott is. Az utolsó negyedre 59-61-gyel fordultunk. A 34. percig fej fej mellett haladtunk, 71-69-ről indult a végjáték. Ebben három perc leforgása alatt sikerült egy 12-0-ás szériát futnunk, amire már nem volt érdemi válasza az akadémistáknak. Megérdemelten nyertünk a szépszámú szurkolóink előtt.

Folytatás a regionális bajnokok döntőjén, ami a mi jutalomjátékunk lesz. Köszönöm a csapatnak és mindenkinek, aki lehetővé tette, hogy idáig eljuthassunk.

Még veretlenek vagyunk

A regionális serdülő rájátszás 3. fordulójára Zalaegerszegre utaztunk. A vasárnap 6.45-ös indulás nem volt túl kellemes. A sérült Szalai Bátoron kívül Máthé Kristóf lázasodott be, ő sem tudta vállalni az utazást.

Győri KC ’03–ZTE KK/B 78-49 (20-17, 28-7, 15-15, 15-10)

A GYKC ’03 dobói: Dallos B. 34, Mihály B. 14/3, Bombay M. 7, Tóth B. 6, Molnár B. 5, Fekete M. 4, Mátai K. 3, Hódos S. 2, Brandt L. 2, Gemza Zs. 1.

Kertész Tamás edző: - A hazaiak kezdték jobban a találkozót, szorosan a nyakukon voltunk, de a magas emberük védésével gondjaink akadtak a mérkőzés első öt percében. A 6. percben Bombay kosarával átvettük a vezetést, de hamarosan ismét a ZTE-nél volt az előny. A negyed végére Mihály tripláját és dupláját követően hárompontos előnnyel fordultunk. A második ötösünk tovább növelte az előnyünket, tetszetős támadásokat vezettünk, Mátai, Tóth, Molnár és Dallos felváltva szállította a pontokat. A védekezésünket sem érhette kritika, összesen hét pontot kaptunk, így a félidőre kétszer annyi pontunk volt, mint a házigazdáknak (48-24). A második félidőben kiegyenlítettebbé vált a játék, de győzelmünk nem forgott veszélyben. Mindenkinek jutott játék lehetőség és a fiúk csapatként éltek vele. Örömteli volt a 61 százalékos büntetőzésünk is.

Győri KC ’03–Szombathelyi SI KA/B 74-56 (12-14, 18-16, 21-16, 23-10)

A GYKC ’03 dobói: Dallos B. 34, Mihály B. 20, Molnár B. 7, Tóth B. 4, Mátai K. 4, Gemza Zs. 3, Fekete M. 2.

Kertész Tamás edző: - A mérkőzést mindkét csapat pontatlanul kezdte, az ellenfél nyugodott meg hamarabb és 6-0-ra elhúzott. A helyzeteink meg voltak, de csak nem akart megszületni az első kosarunk. Erre a 4. percig kellet várni, Mihály betörését követően megtört a jég. A 2-8 után időkéréssel igyekeztünk rendezni a sorokat, megbeszéltük a fiúkkal, hogy a védekezést kell rendeznünk és nem szabad 64 pontnál többet kapnunk, akkor nyerhetünk. A támadás pedig majd épül a stabil védekezésből. Megkezdtük a felzárkózást, Mihály vette a hátára a csapatot, az összes pontunkat ő szerezte, de többiek odatették magukat a védekezésben. 12-14 ről fordultunk. A második 10 percet is a vasiak kezdték jobban négy perc alatt futottak egy 12-5-t, így a 14. percben 17-26 ot mutatott az eredményjelző. Dallos vezetésével megkezdtük a felzárkózást, de Molnár és Mátai kosaraira is nagy szükségünk volt. A 20. percre utolértük az ellenfelünket Tóth remek tempóját követően. Járhattunk volna előrébb is, de a büntetőink értékesítésével gondjaink akadtak. A fordulást követően Dallos és Mihály kombinációknak köszönhetően 39-33-ra megléptünk és sikerült ezt a 5-6 pontos előnyt tartanunk. Sok fault volt mindkét oldalon, így figyelni kellett a játékosok forgatására, nehogy idő előtt hagyjuk el a parkettet. A 31. percben az ellenfél legmagasabb játékosa kipontozódott, majd a reklamáló szombathelyi pad technikai kapott, melyet Gemza értékesített, majd egy duplát is elsüllyesztett az ellenfél kosarába. Dallos betörését követően először vezettünk 10 ponttal (56-46), majd sikerült felőrölni a szombathelyiek ellenállását, a 36. percben 67-50 mutatott a tábla. Az utolsó percekben még Fűzy és Bándli is pályára lépett. A mérkőzést pedig behúztuk, így továbbra is veretlenek vagyunk a rájátszásban. Gratulálok és köszönet a csapatnak. A szülői biztatást is köszönjünk.

 

Serdülő regionális rájátszás második fordulója

GYKC ’03–Soproni Tigrisek 76-62 (23-24, 20-10, 21-10, 12-18)

A GYKC dobói: Dallos B. 17, Molnár B. 17, Tóth B. 11, Mihály B. 9, Fekete M. 6, Gemza Zs. 6, Mátai K. 6, Bombay M. 4

Kertész Tamás edző: - A korai utazás és a rövid bemelegítési idő éreztette hatását az első negyedben, a támadó játékunkat nem érhette panasz, de a védekezésünkben nem volt meg a kellő agresszivitás és figyelem. Sajnos Szalai térdsérülés miatt, Csiszár bokasérülés miatt, Brandt pedig vírusos betegség okán nem állhatott a csapat rendelkezésére. Kellemes meglepetés volt a 2004-es születésű Fekete játéka, és az újonc Tóth is egyre jobban felvette a játék ritmusát. A második és a harmadik negyedben már sikerült a koncentrációnkat helyre rakni, védekezésünk összeállt, támadásaink gördülékenyek voltak, Mátai, Molnár és Dallos hozta a pontokat, Mihály és Gemza jól mozgatta a csapatot. A záró negyedre 64-44-gyel fordultunk, itt már mindkét edző játéklehetőséget biztosított a kevesebbet játszóknak, a győzelmünk nem forgott veszélyben. Rengeteg büntetőt harcoltunk ki, szám szerint 39-et ebből 19-et értékesítettünk, ami előrelépés. Aztán hosszú várakozás következett, sajnos a szervezők nem tájékoztattak bennünket, hogy egy kiemelt kadet találkozót rendeznek, így közel 4,5 órát kellett várnunk, hogy újra parkettre léphessünk. A pluszmérkőzés magas színvonalú volt, a hazaiak négy ponttal múlták felül a Honvédot, tanulságos volt látni a következő korosztály játék tudását és szerkezetét.

A forduló döntőjét a házigazdákkal vívtuk.

Szombathelyi SI KA/B–GYKC ’03 66-73 (18-21, 15-16, 17-13, 16-23)

A GYKC dobói: Dallos B. 30, Mihály B. 14, Bombay M. 8, Tóth B. 6, Fekete M. 4, Molnár B. 4, Mátai K. 4, Gemza Zs. 3.

Kertész Tamás edző: - Átbeszéltük, hogy egy első mérkőzéshez hasonló kezdés végzetes lehet a mérkőzés végkimenetelének szempontjából. Ennek megfelelően koncentráltan kezdtük a találkozót, a 3. perc végére elhúztunk 8-0-ra. Aztán zárkózott a hazai alakulat, akik megtalálták, hogy védelmünk mely részét kell támadni, a 7. perc végére a második hármasukkal náluk volt az előny (13-12). Sikerült visszavernünk a támadást, és szép befutásokkal, Bombay-Mihály összjátékokkal megfordítottuk az állást 21-18-cal zártuk az első negyedet.  A második tíz perc is kiegyenlített játékot hozot t, de a Dallos-Mátai-Molnár trió, ha egy ponttal is, de tovább növelte előnyünket. A 13-5-ös büntetőarány sok mindent elárult. A fordulást követően figyelni kellett faultjainkra is. A harmadik negyedet hozta a hazai csapat, sőt, a 29. percben egyik magas emberünk, Mátai kipontozódott, így 50-50-ről indult a záró felvonás. Felváltva estek a kosarak, de mindig mi jártunk előrébb, a hazaiak 6 percig nem kaptak faultot, mi pedig addigra bónuszba kerültünk, de a srácok ezt a nyomást is kibírták (31-14 lett a büntetőarány, nem nekünk). A 36. percben az időkérés jót tett, megbeszéltük, hogy a kispad is éljen együtt a játékkal és bíztassuk a pályán lévőket. A 37. és a 39. perc k&oum l;zött futottunk egy 10-0-t, amire a házigazdák már nem tudtak válaszolni, így továbbra is őrizzük veretlenségünket a rájátszásban. Megyünk tovább, a sérültjeinknek gyógyulást kívánunk!

 

Serdülő regionális rájátszás első fordulója

GYKC ’03–Soproni Sportiskola/B 57–34 (13–14, 16–6, 16–5, 12–9)

GYKC dobói: Mihály 19, Dallos 16, Fekete 6, Molnár 4, Mátai 2, Füzy 2, Brandt 2, Bombay 2, Szalai 2.

Szombathelyi Sportiskola/B–GYKC ’03 65–71 (20–19, 6–18, 18–19, 21–15)

GYKC dobói: Dallos 36, Mihály 27, Fekete 4, Gemza 3, Tóth 1.

Kertész Tamás edző: – Az első negyed számunkra rosszul kezdődött, fejben a buszon maradtunk, ez főleg a védekezésünk szellőségében mutatkozott meg. Törvényszerű, a gyengébb védekezés nem támogatja a helyes támadóritmus kialakulását. Fekete és Mihály kosaraival azonban megkezdtük a felzárkózást. A második tíz percben sikerült a védekezésünkön szorítani, s a szerzett labdákat emberfölényekkel fejezhettük be. Dallos járt élen a pontszerzésben. A fordulást követően is sikerült tartani a kemény védekezést, így a zárójátékrészben mindkét csapat nyugodtan cserélhetett. Megérdemelten nyertünk. Siker&u uml;lt lényegesen jobban kezdenünk a második találkozót, 5–0-ás villámrajtot vettünk, azonban két rossz váltást követő hárompontosnak, illetve egy szándékos faultnak köszönhetően az ötödik percre a vasiak vezettek 13–8-ra. Időkérést követően zárkóztunk, szép támadásokat vezettünk rengeteg befutással. A második negyedet egypontos hátrányból kezdtük. Védekezésünk és lelkesedésünk ellenszerét nem találták a sportiskolások, csak a 16. percben szereztek kosarat, addigra mi már 12 pontot szorgoskodtunk össze Dallos vezérletével. A harmadik negyed is nagy csatát hozott, a szombathely igyekezett érvényesíteni fizika fölényét , de álltuk a sarat, s rendre sikerült befutásainkkal rést ütni a védelmükön. Ezt a negyedet egy ponttal nyertük. Az utolsó tíz percre talán túlságosan megnyugodtunk, s a koncentrációnk csökkent, de fordítani nem tudtak az akadémisták. Nagy-nagy gratuláció a fiúknak, ez férfimunka volt.

 

Jól zártuk az évet

Zárófordulójához érkezett a serdülő bajnokság alapszakasza. Az első mérkőzésen a ZTE KK A csapatával találkoztunk.

ZTE KK A–GYKC ’03 77–62 (18–6, 21–20, 20–13, 18–23)

GYKC ’03: Dallos B. 37/6, Mihály B. 13, Mátai K. 6, Gemza Zs. 2, Fekete M. 2, Brandt L. 2.

Kertész Tamás edző: – A találkozót a vendégek kezdték jobban, tartottunk a fizikai fölényben játszó zalaiaktól. A támadó játékunk akadozott, s a két csapat közötti különbség hamar tíz pontosra duzzadt. A negyed végén Mihály remek betörésből szerzett ziccerének mi örülhettünk. A második ötösünk igazán kitett magáért Dallos és Mátai kosarai révén tudtuk tartani a lépést a kékek ellen. A térfélcserét követően javult játékunk, elhittük, hogy a begyakorolt játékok ülnek a nagyobb játékerőt képviselő csapatok ellen is, ha ezeket precízen valósítjuk meg. Örömteli volt, hogy Dallos Bence már nemcsak a palánk közeli dobásaival operál, hanem a középtávoli és távoli dobásokat is egyre jobb százalékkal használja. A záró negyedet öt ponttal nyertük, ami szép részsiker.

A második találkozónkat a Szombathelyi SI KA B csapata ellen vívtuk.

GYKC ’03–SZSI KA B 96–81 (21–15, 32–12, 26–23, 17–31)

GYKC ’03: Dallos B. 39/3, Mihály B. 19, Gemza Zs. 13, Szalai B. 8, Bombay M. 6, Hódos S. 3.

Kertész Tamás edző: – Szerettünk volna visszavágni a szombathelyieknek a harmadik fordulóban elszenvedett vereségünkért, így a motivációnkkal nem volt baj. A mérkőzés elején magunkhoz ragadtuk a kezdeményezést, Mihály és Fekete kosaraival megléptünk 6–0-ra, azonban a vasiak megkezdték a felzárkózást, 10–8-nál időt kértünk, ez jót tett, Bombay két duplája, amit kidolgozott helyzetekből értékesített, lélegzethez jutottunk. Erőltettük a keményebb játékot, gyűltek is a faultjaink. Bombay remekül semlegesítette Ácsot. A második negyedben három kisemberünk vitte a prímet támadásban, Dallos, Gemza és Szalai szállította a pontokat, de a védőmunkáért és küzdésért dicséret jár mindenkinek. Folyamatosan húztunk el, s megnyugtató előnnyel zártuk a félidőt, remek csapatmunkának köszönhetően 53–27 állt az eredményjelzőn. A második félidőben kiegyenlítettebbé vált a játék képe, sok látványos támadást sikerült vezetnünk. A harmadik negyedet is hoztuk, a negyedik negyedben már lazult a védekezésünk, de a győzelmünk nem forgott veszélyben. Megérdemelt győzelemmel zártuk az évünket. Köszönjük a szurkolást, a támogatást, folytatás 2017-ben. Mindenkinek kívánunk áldott, békés karácsonyt és boldog új évet!

Kettős siker

Győri KC ’03–Veszprémi UKE 98-36 (18-9, 31-10, 24-4, 25-13)

GYKC ’03: Dallos B. 30, Molnár B. 16, Gemza Zs. 15, Mihály B. 13/3, Szalai B. 7, Mátai K. 6, Brandt L. 6, Bombay M. 5.

Kertész Tamás edző: - A találkozó első kosarát Mihály révén mi szereztük, azonban a következő támadásból a veszprémiek is betaláltak. Ezt követően azonban sikerült ellépnünk a bakonyiaktól, Szalai játéka volt bíztató, Nagy védőmunkája is dicséretet érdemelt. A negyed végére kilencpontos előnyre tettünk szert. A második tíz perc számunkra még jobban alakult, Dallos, Molnár és Gemza szállította a pontokat, Mátai és Hudák pedig a lepattanók megszerzésében szorgoskodott, az előnyünk fokozatosan nőtt, s a nagyszünetre harminc pont előnnyel vonultunk. A második félidőben sikerült tartanunk a tempót, s játéklehetőséget biztosítottunk mindenkinek, a végére sikerült majdnem elérni a száz pontot, de kettővel lemaradtunk róla.

Győri KC ’03–ZTE B 88-49 (13-19, 32-2, 26-16, 17-12)

GYKC ’03: Dallos B. 37/3, Mihály B. 19/6, Gemza Zs. 10, Molnár B. 7, Bombay M. 7/3, Mátai K. 6, Szalai B. 2.

Kertész Tamás edző: - A második találkozó első tíz percében bent maradtunk az öltözőben, a sok kihagyott ziccerünk megbosszulta magát, s a hazaiak rendre meg büntették hibáinkat. Védekezésünk gyengén sikerült, s a zalai irányító tizenhárom ponttal terhelte meg gyűrűnket. Ritmustalan játékunknak köszönhetően hatpontos hátrányból vágtunk neki a második negyednek. Az első kosarat a kék-fehérek szerezték, azonban innentől nagyot fordult a játék képe, a hátra lévő percekben nem szereztek több kosarat, mi pedig futottunk egy 32-0-t, amit a remek védekezésünknek köszönhetően ziccerekből értünk el. Dallos vitte a prímet, de Gemza és Molnár sem fukarkodott a pontszerzésben. A második félidő 45-21-ről folytatódott, ahol most már nem csak gyorsindításokból értünk el kosarakat, hanem a felállt védelem ellen is sikerült hatékonyan és tetszetősen játszanunk. Az utolsó negyedre az érdemi dolgok eldőltek, így mindkét fél bátran adhatott játéklehetőséget a kevesebb játéklehetőséghez jutóknak. Sajnos Molnár ujja eltört egy rossz mozdulatot követően, így rá az idén már nem számíthatunk. Várjuk az alapszakasz zárófordulóját, amit reményeink szerint hazai pályán játszhatunk.

Hősiesen küzdöttünk

Folytatódtak a serdülőcsapataink küzdelmei. Szombathelyre utaztunk, nem a legjobb előjelekkel, hiszen ketten lebetegedtek, egy kéztöröttünk már volt, ketten pedig elutaztak Mindenszentek miatt. Az eddigi remeklésünknek köszönhetően ismét a B csoportban mérettettünk meg.

OSE Lions-GYKC '03 74-55 (21-18, 27-14, 17-14, 9-9)

GYKC dobói: Dallos B. 25, Mihály B. 21/3, Brandt L. 4, Fekete M. 3, Gemza Zs. 2.

Kertész Tamás edző: - A mérkőzés első kosarát az oroszlányiak szerezték, de hamar rendeztük a sorokat, a negyedik perc végére szervezett játékunknak köszönhetően 8-2-re elhúztunk. Jött is az időkérés, de sikerült a nyolcadik percig vezetnünk, ott azonban három eladott labdánknak köszönhetően fordított az OSE. Nagy taktikai csata folyt. A második negyedben nem találtuk a ritmust, 8-0-val rajtolt az ellenfél, s csak a harmadik perc után tudtunk kosarat szerezni Dallos büntetőjéből. Elkezdtük a zárkózást, de a 15. percben Gemza egy ütközést követően rosszul esett, kórházba kellett szállítani. Értékes játékosunktól kellett búcsúznunk. Az ellenfél szakmai stábjának köszönet, hogy a fair-play jegyében négy-négy ellen fejeztük be azt a negyedet. Dallos mindent megpróbált, de a büntetőkkel hadilábon álltunk. A félidőre 16 pontos hátrányba kerültünk. A mérkőzés érdemi része így eldőlt. A második félidőt igyekeztünk a tanulásra felhasználni, illetve játék lehetőséget biztosítani, mindenkinek. Feketét is pihentettük lábfájása miatt. A körülményekhez képest remekül, helyt álltunk, csak 3 ponttal buktuk a második félidőt.

Szombathelyi Sportiskola KA B-GYKC '03 75-69 (11-14, 21-11, 19-30, 24-14)

GYKC dobói: Dallos B. 30, Mihály B. 21/6, Bombay M. 7, Fekete M. 5, Brandt L. 2, Mátai K. 2, Szalai B. 2.

Kertész Tamás edző: - A rövid pihenőt követően folytattuk a küzdelmet, Gemza visszatért, át kellet formálni az amúgy is hiányos ötöseinket. Ez a mérkőzés elején abszolút érződött, a harmadik percre 11-4-re megléptek a vendéglátók. Az időkérést követően, azonban sikerült megtalálni a helyes támadási és védekezési feladatokat. Takarékoskodni kellett az erőnkkel is. Bombay és Mihály vitte a hátán a csapatot, sikerült fordítanunk 14-11-re. A második tíz perc a túlélésről szólt, hiszen Gemza hősiesen vállalta a játékot, s ha pontba nem is tudott hozzátenni jelenléte rengeteget számított a csapatnak. Kihúztuk, de természetesen az akadémisták vezetésével fordultunk. Azonban látótávolságon belül maradtunk, mínusz hétről folytatódott a játék. A harmadik negyedben, már mertünk és kellett is kockáztatnunk, hogy fordítsunk. Letámadtunk és igyekeztünk zárkózni, Dallos és Mihály ponterős játékának köszönhetően a 27. percben átvettük a vezetést 48-46-ra, amit a negyed végéig további két ponttal fejeltük meg. 55-51-gyel kezdtük a véghajrát. Sajnos a rotációnk nem volt mély, így mutatkoztak a fáradság tünetei, a 34. percre ismét egál volt az állás, rövid időkérést követően tudtunk szusszanni, s Fekete a legjobbkor értékesítette 2+1-ét, majd jött egy Mihály-tripla és egy Mátai-dupla, ezekkel 65-57-re megugrottunk. Ezt követően Mátai kipontozódott, s teljesen elkészültünk az erőnkkel, megkezdte a felzárkózást a házigazda, voltak érdekes ítéletek, de igyekeztünk tenni a dolgunkat, vitt a szívünk bennünket. A 39. percre utolértek bennünket a szombathelyiek, és a végjáték abszolút az övék volt. Le a kalappal a srácok előtt. Nem érdemeltünk vereséget, óriásit küzdöttünk, de ez ma nem hozott győzelmet. Köszönöm srácok, a  küzdeni tudását, meg emelem a kalapom James előtt és köszönöm a szülői kíséretet és bíztatást. A negyedik fordulóban javítunk.

 

Egy győzelem, egy vereség

A 2003-as csapatunk az első forduló győzelmeinek köszönhetően a B csoportban mérettetett meg. Oroszlányba utaztak a fiúk, akik az első mérkőzésünkön a ZTE csapatával találkoztak.

Zalakerámia ZTE KK-GYKC 2003 87-55 (24-10, 16-17, 26-12, 21-16)

A GYKC dobói: Dallos B. 28/3, Mihály B. 14/3, Mátai K. 4, Molnár B. 3, Gemza Zs. 2, Bombay M. 2, Hudák D. 2.

Kertész Tamás edző: - A találkozót a zalaiak kezdték jobban, az első két kosarat ők szerezték, de Mihály kosaraival sikerült egyenlíteni. A negyed vége felé egyre inkább érvényesítette nagyobb játékerejét a zalai alakulat. A rossz passzainkat rendre gyors indítással büntették. Azonban nem érhette panasz a mieink küzdeni akarását. A második negyed játéka kiegyenlítettebb volt, s nem kis meglepetésre ezt a negyedet megnyertük egy ponttal. Dallos járt a pontszerzésben élen, de a többieket is csak dicsérni tudtam. A harmadik tíz perc elején nem szakadtunk le, állandósult a tizenöt pontos ZTE-előny, a negyed végét azonban nagyon megnyomták, 16-4-re nyerték az utolsó négy percet, s megnyugtató előnnyel fordulhattunk a záró játékra. Itt már mindkét edző lehetőséget adott az addig kevesebbet játszóknak, ennek ellenére sikerült szorosabb negyedet játszani, de megérdemelten húzta be a győzelmet a kék alakulat.

Második meccsünket a Dávid Kornél Kosárlabda Akadémia B csapata ellen vívhattuk meg.

GYKC 2003-DKKA B 95-54 (22-18, 29-14, 22-13, 22-9)

A GYKC dobói: Dallos B. 31/3, Mihály B. 23/3, Gemza Zs. 15, Mátai K. 8, Brandt L. 6, Fekete M. 4, Molnár B. 4, Szalai B. 4.

Kertész Tamás edző: - Nem voltak könnyű helyzetben az akadémisták hiszen duplázniuk kellett, ennek megfelelően igyekeztünk a találkozó elejétől fogva nyomás alatt tartani őket. Egész pályán támadtunk le, melynek meg is lett a gyümölcse, a harmadik percre 8-0-ra vezettünk, Mihály remekül mozgatta a társakat és rendre eredményesen fejezte be támadásainkat. Bombay remekül megoldotta védő feladatát, habár faultjai gyűltek rendesen, de kordában tartotta az ellenfél motorját Batát. Ha a büntetőket követő lepattanókban határozottabbak lettünk volna, nagyobb előnnyel hagytuk volna el a parkettet. A második negyed első öt perce álomszerűre sikeredett, remek védekezéseinket ziccerekkel fejeztük be és 18-2-t futottunk. Tizenöt perc elteltével 40-20-ra vezettünk. Mátai védő munkája mellett, Gemza és Dallos ponterős játékára is építhettünk. A félideig sikerült tartanunk a közel húszpontos előnyünket. Megbeszéltük, hogy a harmadik negyedben is tartani kell a kemény védekezésünket, ezt a fiúk maximálisan betartották (harminc faultunk volt a mérkőzés folyamán). Négy percig nem sikerült pontot szerezniük a DKKA-soknak, mi pedig tizenkettőt szereztünk, így harminc pont fölé kúszott a különbség. Mátai már nemcsak védekezésben jeleskedett, hanem pontokban is. A másik magasunk, Brandt is gyűjtögette pontjait. Szép támadásokat vezettünk az egyre fáradó fehérváriak ellen, s magabiztos győzelmet arattunk, melynek mértéke egy kicsit talán túlzó. Köszönöm a srácoknak a fegyelmezett, koncentrált játékot, a szülőknek a kíséretet és a szurkolást. Sikerünkkel maradtunk a B csoportban! :-)

Kapcsolat

9025 Győr, Achim A. u. 11.
Szabó Mirjam
+36 20 255 2161
info@gyorkosar.hu
www.gyorkosar.hu
Ügyvezető elnök: Tagai István
Felügyelő bizottság:
Dr Szabó István
Erdei István
Dr. Tibold Csaba

Írjon nekünk
Hírlevél feliratkozásTérkép