facebook googleplus instagram twitter youtube

EGYETEMI-U25

Mosonmagyaróvár SZE-Mogaac-ELTE-BEAC 102-88 (19-25, 20-24, 24-27, 25-12, 14-0)

SZE-Mosonmagyaróvár: KÁLI 27/12, NAGY 9, HORVÁTH Á. 24, KÁMÁN 17/9, Iváncsics 2, Baruta 14/6. Cs.: Szlávik, Bali, Tompa 3, Németh, Erős 6/6, Szlávik. Edző: Kozma Tamás

A mosonmagyaróvári városi sportcsarnok igazán impozáns helyszín egy egyetemi kosárlabda mérkőzéshez. A probléma csak az volt, hogy hétfő estére nem kosarasok, hanem cowboy-ok jöttek játszani. Mindenki tüzelt, célt nem találtak sokszor, de folyamatosan újra töltöttek a résztvevők. Ebből a stílusból az első három negyedben a vendégek csináltak stabil tízpontos előnyt. A hazaiak nem adták fel, sokféle védekezéssel próbálták megállítani a meglehetősen jól célzó budapestieket. Az utolsó etapra kezdtek elfogyni a töltények odaát, így az utolsó nyolc másodpercben szerzett kétpontos Horváth Ádám-találattal egálra mentették a találkozót a hazaiak. A hirtelen halálban szinte minden sikerült a vidékieknek, ellenben semmi a fővárosiaknak, így ők estek el a vadnyugaton. Sok hibával tarkított, de izgalmas meccsen másodszor is sikerült nyerni a Széchenyi-egyetem csapatának. Ezzel a meccsel befejeződött az alapszakasz az egyetemi bajnokságban, ahol a Széchenyi-egyetem csapata a középmezőnyben végzett. Áprilisban következik a folytatás az alsóházi helyosztókon.
Kozma Tamás: - Rossz amerikai filmet láthattak a nézők, jó forgatókönyvvel. Gratulálok a színészeimnek, de erre a mozira nem mennék el még egyszer…

 

Győzelemmel kezdett az egyetemi csapatunk

Mosonmagyaróvár SZE-Mogaac-Veszprémi Egyetem 92-87 (20-17, 27-29, 20-24, 25-17)
SZE-Mogaac: JOAO 14/9, KÁLI 22/12, Nagy B, Palavics 4, HORVÁTH Á. 8. Cs.: Iváncsics, BARUTA 35/6, Guti, Kámán 9/3, Szlávik, Horváth S., Erdős. Edző: Kozma Tamás.

A Mosonmagyaróváron újraszerveződő csapat a győri fiatal egyetemistákkal karöltve készült fel az első hazai mérkőzésre. Amíg Óváron nem épül fel a csarnok, addig hazai meccseit a győri Széchenyi-egyetemen játsszák a mosoniak.
A hazaiak létszám-, ellenben a vendégek magassági fölényben érkeztek a mérkőzésre. Az első pillanatban látszott, hogy ez egy hajtós, változatos meccs lehet, mert egyből egymásnak estek a csapatok és szemmel láthatóan élvezték, amit csinálnak. A hazaiak kellemetlen letámadással nehezítették a veszprémiek támadásszervezéseiket, míg a veszprémiek egész mérkőzésen zónavédekezést alkalmaztak, ezzel egy kis fejtörést okozva a hazaiaknak. A második játékrészben Baruta extra dobóformája, a másik oldalon Takács erős centerjátéka volt a meghatározó nem csak ebben a periódusban, de egész mérkőzésen.
A második félidőben is maradt az 5-6 pontos hazai előny, de ezt pillanatok alatt képesek voltak ledolgozni a vendégek, ezzel mindig nyitottá téve a mérkőzést. A negyedik negyedre elfáradt a veszprémi ötös fogat, köszönhető ez a kellemetlen letámadásának melyet Káli, Kámán, Palavics trió szervezetten oldott meg.
A végjátékba ötpontos előnnyel mentek bele Kozma tanítványai, akik kisebb meglepetést okoztak a tavalyi alapszakasz bronzérmes ellen.
Színvonalas, magas tempójú meccsen győzött a szervezettebb, csapatjátékot játszó hazai csapat. 
Kozma Tamás: - Első tétmeccsünk volt, ami remek tempóban, harcos modorban zajlott. Nagyon vártuk már a bajnokság rajtját, kiéhezett sportolók igazi kosárlabda lakomája volt ez. Gratulálok a csapatomnak, jó Veszprémet vertünk meg, akik képzett játékosokból állnak.

Kapcsolat

9025 Győr, Achim A. u. 11.
Szabó Mirjam
+36 20 255 2161
info@gyorkosar.hu
www.gyorkosar.hu
Ügyvezető elnök: Tagai István
Felügyelő bizottság:
Dr Szabó István
Erdei István
Dr. Tibold Csaba

Írjon nekünk
Hírlevél feliratkozásTérkép