facebook googleplus instagram twitter youtube

Kosárpályákkal bővült a győri Bercsényi liget

Hat új utcai kosárlabdapályával bővült a győri Bercsényi liget. A már meglévő műföves focipálya melletti területen kialakított létesítményben a pályák normál, szabványméretű kosárlabdapályává is átalakíthatóak, emellett hat palánk alatt is kosarazhatnak egyszerre a sportág barátai.
A beruházást, melynek nettó költsége mintegy 88 millió forint volt, a Győri Kosárlabda Club az önkormányzat és a Győr-Szol közreműködésével valósította meg.
A pályák mellett a terület hosszanti oldalán 40 méteres állandó lelátót, az egyik rövid oldalon pedig 21 méter hosszú, mobillelátót is kialakítottak.
Mindezek mellett műfüves borítású kültéri fitneszpark is helyet kapott a területen. Ebben kilenc különböző eszköz áll a sportolni vágyók rendelkezésre. Az egész létesítmény kivilágított, így sötétedés után is használható.
A tervek között szerepel az öltözőépület kialakítása, jelenleg erre konténerek állnak rendelkezésre.
A városrész új sportlétesítményét tegnap Borkai Zsolt polgármester, Fekete Dávid alpolgármester, Sági Géza, a Győr-Szol elnök-vezérigazgatója, Bodnár Péter, a Magyyar Kosárlabdázók Országos Szövetségének főtitkára és Tagay István, a Győri KC társadalmi elnöke adta át.
Az átadás után máris birtokba vették a pályákat a fiatal kosárlabdázók. Fotó: Szabó Gábor

Kapcsolat

9025 Győr, Achim A. u. 11.
Szabó Miriam
+36 20 255 2161
info@gyorkosar.hu
www.gyorkosar.hu
Ügyvezető elnök: Tagai István
Felügyelő bizottság:
Dr Szabó István
Erdei István
Dr. Tibold Csaba

Írjon nekünk
Hírlevél feliratkozásTérkép