facebook googleplus instagram twitter youtube

Lépéselőnybe kerülnénk

Pénteken 19 órakor rangadót játszik csapatunk az NB I/B-ben. Az egyetemi csarnokban a hasonló mutatókkal álló Oroszlány lesz az ellenfél, s a győztes nagy valószínűség szerint az első helyen karácsonyozhat.

Talán mi sem gondoltuk – legfeljebb reméltük –, mikor szeptember 16-án 93–70-re kikaptunk Oroszlányban, hogy bő két hónap múlva átvehetjük a tabellán a vezetést, amennyiben visszavágunk az oroszlányiaknak.

Márpedig most ez a helyzet, a két csapat egyaránt hét győzelemmel és egy vereséggel áll. Jelenleg az OSE Lions jobb pontkülönbségének köszönhetően – nekik plusz 241, a nekünk plusz 100 – áll az élen. A hazai sikerrel viszont előzhetünk és lépéselőnybe is kerülhetünk. Az már csak hab lenne a tortán, ha 23 pontnál nagyobb különbségű lenne a siker...

Csaplár-Nagy Ervin vezetőedző elsősorban arra készül, hogy „csak” legyőzzük a riválist: „Az Oroszlány ellen van egy vereségünk, szeretnénk a pénteki mérkőzésen ezt kijavítani. Az oroszlányi alakulat gyors indításait, jó hárompontos dobóit szeretnénk megállítani. Amerikai irányítójuk rendkívüli sebességgel tud a zárásokból betörni és abból kiosztani a labdát a dobóknak. Az első forduló első félidejében fej fej mellett voltunk, de a végére sokkal több hibával játszottunk és összeestünk a harmadik negyedtől. Dolgoztunk ennek a kijavításán és mondhatom, volt már azóta pár mérkőzésünk, amikor a harmadik tíz percben tudtunk győzelmi előnyt kovácsolni. Ezt várom a pénteki mérkőzéstől is, valamint maximális akaratot és csapatmunkát támadásban és védekezésben. Képesnek érzem a srácokat arra, hogy meglepetést okozzunk. Szeretnénk ezt a győzelmet is itthon tartani.”

Hogy mi van a sorozatos sikerek mögött – a Hepp-kupát is idesorolva már kilencmeccses győzelmi szériában van együttesünk –, arról így beszélt a szakember: „A nyáron sikerült a tavaly elkezdett munkát közösen folytatni, vagyis egyben tudtuk tartani a csapatot. Köszönhető ez a vezetőségnek és a srácoknak is, akik látják, hogy együttes erővel és munkával el tudjuk érni a célokat. A szezon előtt sikerült három új játékost is igazolni, akik gyorsan beilleszkedtek a csapatba. Az edzésmunkában kicsit változtattunk a tavalyihoz képest, sokkal több az erőnléti képzés és a dobóedzések számát is növeltük. Az oroszlányi meccs után sikerült a fiúkat felrázni, azóta egységesebbé váltunk támadásban és védekezésben egyaránt. Mindig van valaki, aki a csapat húzóemberévé lép elő a pályán. Ezt a hozzáállást és akaratot szeretnénk továbbvinni. Remélem, mindez a folytatásban nem fordul át görcsös erőlködésbe.”

Kapcsolat

9025 Győr, Achim A. u. 11.
Szabó Miriam
+36 20 255 2161
info@gyorkosar.hu
www.gyorkosar.hu
Ügyvezető elnök: Tagai István
Felügyelő bizottság:
Dr Szabó István
Erdei István
Dr. Tibold Csaba

Írjon nekünk
Hírlevél feliratkozásTérkép