facebook googleplus instagram twitter youtube

Lökést adhat a jó rajt

Pénteken az Oroszlány otthonában kezdi meg szereplését az NB I/B-s bajnokságban csapatunk, Agrofeed-Széchenyi-egyetem-Győri KC. Tavaly az alapszakaszt a hetedik helyen zárta a gárda, majd összesítésben a kilencedik lett, miután a 9–16. helyért rendezett párharcok során nem talált legyőzőre Csaplár-Nagy Ervin alakulata.

A szezon befejeztével egyébként a szokottól eltérően mozgalmasra sikeredett a nyár, a játékoskeretben és a vezetésben is történtek változások. A játékosfronton a legfontosabb hír, hogy Márkus Tamás Németországba távozott, ugyanakkor hárman is érkeztek, Puszta Dávid, Kovács Barnabás – ő a már Győrben játszó Kovács Soma testvére – és Hegedűs Gergely.

A klub élére új ember került, az eddigi elnök, Hoffmann Gergely a jövőben szakosztályvezetőként dolgozik tovább, míg az elnöki feladatokat Győrváry Géza látja el.

„Az elnökség kezdeményezésére történt a váltás, én úgy vállaltam el az elnöki feladatokat, hogy az év végén nézzük meg, hol tartunk, miket értünk el azok közül a célok közül, amelyeket kitűztünk magunk elé. Ha kölcsönösen elégedettek leszünk, akkor folytatom a munkát, ha nem, akkor átadom a helyem. Persze a cél az, hogy előbbre lépjen a klub minden téren, így persze eredményességben is. Szeretnénk a tavaly elért alapszakaszbeli helyezésnél jobbat elérni. A felkészülés alatt voltak biztató dolgaink, igaz, az értékmérők úgyis a tétmeccsek lesznek” – mondta az új elnök, Győrváry Géza, aki eddig a Győri Kosárlabdáért Alapítvány elnöke volt.

Több edzőmeccset is játszottunk az elmúlt időszakban. Ezek közül kiemelkedik a hazai rendezésű Agrofeed-kupa, melyet úgy sikerült megnyernünk, hogy két kulcsember, Nárai Bence és Kovács Soma sem tudott pályára lépni sérülés miatt. Szerencsére úgy fest, a keretben nem lesz hiányzó majd pénteken. Szükség is lesz mindenkire, ugyanis egy jó rajt nagy lökést adhat a csapatnak az egyik fő rivális vendégeként.

A vezetőedző maradt Csaplár-Nagy Ervin, ugyanakkor távozott az eddigi szakmai tanácsadó, Patonay Imre. Csaplár-Nagy munkáját Németh István szakmai igazgató segíti.

„A tavalyinál két héttel rövidebb idő volt a felkészülésre, ráadásul a bajnokság is minden eddiginél kiegyenlítettebb lesz. Mindenképpen szeretnénk az alapszakaszbeli hetedik helynél előbbre végezni, ha pedig a végső pozíciónkat szeretnénk megjavítani, akkor az első négyben kell végezni az első kör végén. Nem lesz ez könnyű feladat, több csapat is, így például az Oroszlány és a Veszprém is nagyon megerősítette keretét, de természetesen mi sem adjuk fel” – mondta a vezetőedző.

A felnőttcsapat technikai vezetőjeként Zsiga Zoltán dolgozik, míg az utánpótlásnál Füleki Gyöngyi végzi ezt a munkát.

Az utánpótlás szakmai stábjában több változás is történt, így többek között a Ferencvárostól érkezett Mészáros Dániel, aki az U20-as és az U18-as csapat edzője lett. A többi utánpótláscsapatnál is eldőlt, kik lesznek az edzők. Az U16-nál Zsiga Zoltán és Joó Ede Levente, az idősebb U14-eseknél Kertész Tamás és Puszta Dávid, a fiatalabbaknál Király Márió, az U12 Zsiráfoknál Palásti Viktor, az U12 Oroszlánoknál Zsiga Zoltán, az U11 Kölcseynél Csontos Attila, az U11 NKK-nál Kertész Tamás, az U11 Móránál Bakó László, az U11 Kovács Margitnál Palásti Viktor, az U11 Prohászkánál Nárai Bence dolgozik, míg az erőnléti edző az U14-eseknél és az U16-osoknál Nagy Melinda, az U18-asoknál, az U20-asoknál és a felnőtteknél Katona Zsolt lesz.

Kapcsolat

9025 Győr, Achim A. u. 11.
Szabó Miriam
+36 20 255 2161
info@gyorkosar.hu
www.gyorkosar.hu
Ügyvezető elnök: Tagai István
Felügyelő bizottság:
Dr Szabó István
Erdei István
Dr. Tibold Csaba

Írjon nekünk
Hírlevél feliratkozásTérkép