facebook googleplus instagram twitter youtube

Győrből is válogatott lett

Rátvay Balázs a szezon közben érkezett az NB I/B Zöld csoportjában szereplő Agrofeed-SZE-Győri KC csapatához. A 2000-es születésű játékos fiatal kora ellenére rutinosnak számít az osztályban, s jó teljesítményét igazolja, hogy harmadik éve stabil tagja a korosztályos válogatottnak. Az összetartásra a közelmúltban ismét meghívást kapott a fiatal, tehetséges kosaras, akinek egyébként négy évvel idősebb testvére, Tamás is a győri csapatot erősíti, míg édesapjuk, id. Rátvay Tamás – aki játékosként többszörös válogatott volt – a klub utánpótlásában dolgozik edzőként. Érdekesség, hogy Balázsék édesanyja is válogatott sportoló volt, Szikora Ildikó röplabdában érte el sikereit. 

„Általános iskola első osztályában kezdtem kosarazni. Baján születtem, igazából ott ismerkedtem meg a sportággal, de aztán Budapestre költöztünk, s a Vasasnál kezdődött a pályafutásom. Hat éve került a család Sopronba, egy év kitérővel egészen a mostani szezonig ott játszottam” – kezdte Rátvay Balázs, aki az egy év kitérőről is beszélt.

„Az általános iskola befejezése után bátyámmal Németországban éltünk egy évet, egyrészt nyelvet szerettem volna tanulni, másrészt pedig megtapasztalni, milyen az élet külföldön. Hasznos időszak volt, azt gondolom, sokat tanultam, amit már kamatoztatni tudtam a SMAFC-nál is. Itt előbb Meszlényi Róbert, majd édesapám volt az edzőm” – folytatta a tehetséges játékos, aki úgy volt, nyáron a TF csapatában folytatja, de végül ez a lehetőség nem jött össze.

„Mivel magántanuló vagyok Sopronban, s onnan nehezebben lehetett volna megoldani az ingázást, illetve az edző sem támogatta annyira ezt a dolgot, végül úgy döntöttem, nem igazolok oda. Addigra tesóm és apukám is Győrbe szerződött, s mikor szóba került, hogy én is jöjjek, nem sokat gondolkoztam. Itt igazából minden adott, hogy fejlődjek, sokat is játszom, illetve Sopron isközel van, így a tanulás sem gond” – mondta Rátvay Balázs, aki úgy érzi, eddig nem teljesített rosszul, de azért voltak meccsek, ahol többet is hozzátehetett volna a játékhoz.

„A csapat sem áll rosszul, bár a karácsony előtti két utolsó meccsen elszenvedett vereségért nagykár, még előkelőbb helyen állhatnánk. Hivatalos célt nem fogalmaztak meg a vezetők, de azt gondolom, van esély arra, hogy a szezon végén átkerülhessünk a Piros csoportba. Sokat edzünk, egyéni képzés is van, s bár időnként hullámzó még a teljesítményünk, ott vagyunk a közvetlen élbolyban” – fogalmazott a korosztályos válogatott, aki nagy reményekkel várja a nyári, portugáliai Európa-bajnokságot is.

„Az esélyekről nehéz beszélni, nem tudni, pontosan milyen kerettel tudunk részt venni a kontinenstornán, de bízom benne, elégedett lesz a közvélemény majd az eredményeinkkel. Úgy látom, a magyar férfi kosárlabdázás sokat fejlődött az elmúlt időszakban, bízom benne, a felívelés töretlen lesz. Ehhez mi, fiatalok is hozzájárulhatunk” – vélekedett Balázs, aki szeret a testvérével játszani, együtt is laknak, egymás legjobb barátai is egyben.

„Tényleg mindenben számíthatunk egymásra, jó, hogy itt van mellettem. Édesapánk is Győrben edzősködik, de ő Sopronból jár át heti négyszer, a család otthon lakik, de mint már mondtam, akét város közötti közlekedés elég jó és gyors, így nem vagyunk magányosak” – mondta végezetül a tehetséges játékos.

Kapcsolat

9025 Győr, Achim A. u. 11.
Szabó Mirjam
+36 20 255 2161
info@gyorkosar.hu
www.gyorkosar.hu
Ügyvezető elnök: Tagai István
Felügyelő bizottság:
Dr Szabó István
Erdei István
Dr. Tibold Csaba

Írjon nekünk
Hírlevél feliratkozásTérkép