facebook googleplus instagram twitter youtube

Eddig hoztuk a papírformát, holnap Kecskemétre utazunk

Idei utolsó mérkőzését játssza csapatunk csütörtökön 18 órakor az az NB I/B Zöld csoportjában. Az ellenfél idegenben az élvonalbeli Kecskemét utánpótlásgárdája lesz. A találkozó előtt Kozma Tamás vezetőedző értékelte az eddig eltelt időszakot, s beszélt a mérkőzés esélyeiről is.

„A nyáron öt játékos távozott, öt érkezett, közülük Rátvay Balázs a negyedik fordulóban érkezett, nem volt itt a kezdetektől. Gyakorlatilag új csapatot kellett építeni a zömmel fiatalokból álló társaságból. Azt gondolom, az eddig eltelt időszak alapján jó úton haladunk, hiszen jó a kohézió a csapaton belül a pályán és azon kívül is” – kezdte szakvezetőnk, aki elégedett az eddigi mutatókkal, a hét győzelemmel és négy vereséggel.

„A szezon elején szenvedtünk el három vereséget, egyet pedig legutóbb, gyakorlatilag mindegyik ellenfél vagy előttünk, vagy közvetlenül mögöttünk áll. Vagyis nagyjából a papírformát hozzuk, ami jelenleg megfelel a realitásoknak, a játékosok valós tudásának. A fik ott játszanak, ahova aképességeik predesztinálják őket. Viszont sok bennük a fejlődési potenciál, ezen dolgozunk augusztus óta. A legfontosabb cél ugyanis az, hogy ezek a játékosok minél jobbá, minél összetettebbé váljnak, s mentálisan is erősebbek legyenek. Meg kell tanulniuk vezéregyéniségként játszani, de ez nem megy egyik napról a másikra. Sok-sok mérkőzés, játékperc kell ahhoz, hogy megérjenek erre” – folytatta Kozma Tamás, aki ennek megfelelően fontosnak tartja a taktikai repertoár szélesítését, s a játékosokat megpróbálja más posztokon is fejleszteni.

„Itt van Nagy Tamás, aki korábban irányító volt, most kettes poszton, hátvédként is játszik, s egyre jobb teljesítményt nyújt. Ugyanez érvényes Geiger Bálintra, aki él a megkapott bizalommal” – hozta fel példának a fiatal játékosokat az edző, aki kiemelte, a felnőttkeretben öt U20-as játékos is van.

„Ők a nagyok meccsén még alig játszanak, de edzésen velünk vannak, s a saját korosztályukban hasznosítják is a tanultakat. Nem véletlen, hogy az U20-as csapatunk a második helyen áll” – folytatta Kozma Tamás, aki szerint ennek ellenére a klub utánpótlásában van űr.

„Ezen a téren sokat kell még dolgozni, hogy szélesítsük az alapokat. Nagy a konkurencia, ezért nincs más lehetőség, a gyerekek után kell mennünk, be kell csalogatni őket a kosárlabda-csarnokba” – vélekedett a vezetőedző, aki a Kecskemét ellen egyértelműen győzelmet vár.

„Az Eger elleni vereségen gyorsan túl kell lépni, s egy győzelemmel ezt könnyebben meg is tudjuk tenni. A kecskeméti fiatal csapat, egy-két igazán tehetséges játékosuk van, de nem annyira az eredményesség a fontos számukra, hanem a játékosok kinevelése az első csapat számára. Bízom benne, a rutin győzedelmeskedik, s abban is, hogy a korábbiakhoz hasonlóan a hosszabb kispad is döntő lesz” – latolgatta az esélyeket Kozma Tamás, aki kiemelte: az eddigi meccseken a cseresor rendre jobban teljesített a másik csapat cserepadjánál.

„Mikor kikaptunk, akkor is majdnem mindig jóval több pontot szerzet a második sorunk. Ez arról árulkodik, hogy erőben jól bírjuk, mert a negyedik negyedben is több meccset nyertünk. Nagy gondot is fordítunk az állóképességre, erőállóképességre. Illetve annak is jele, hogy van kihez nyúlni akkor, ha éppen valakinek nem egy annyira a játék, legalább nyolc-kilenc embert tudok forgatni. Ha ez csütörtökön is így lesz, akkor meglehet a remélt siker, s akkor az első négyben tudunk karácsonyi szünetre menni, ami az újjáalakuló csapatom számára mindenképpen dicséretes. A jó eredmény annak is köszönhető, hogy a menedzsment és a támogatók stabilkörülményeket teremtettek, így kiegyensúlyozottan edzhetünk és játszhatunk” – mondta végül a győri vezetőedző.

Kapcsolat

9025 Győr, Achim A. u. 11.
Szabó Mirjam
+36 20 255 2161
info@gyorkosar.hu
www.gyorkosar.hu
Ügyvezető elnök: Tagai István
Felügyelő bizottság:
Dr Szabó István
Erdei István
Dr. Tibold Csaba

Írjon nekünk
Hírlevél feliratkozásTérkép