facebook googleplus instagram twitter youtube

Második hely Békéscsabán

Agrofeed-Széchenyi Egyetem-Győri KC-Zrenjanin 71-82 (15-24, 21-19, 19-17, 16-22)

Békéscsaba, Viharsarok-kupa, döntő, felkészülési mérkőzés.

GYKC: Ruják 12, Csaba 15/3, Balázs 8/6, Gáll 9/3, Nárai 13. Cs.: Kámán, Nagy T. 4, Mándity, Horváth Á. 6, Geiger 4. Edző: Bukics Zsolt.

Puszta Dávid péntek este belázasodott, míg Domsitz Márton térdfájdalmakkal küszködött, így egyikük sem lépett pályára a találkozón.

Az első negyedben rosszul kezdtünk, a szerbek agresszív védekezésével nem tudtunk mit kezdeni (0-7). A folytatásban szerencsére rendeztük a sorokat, s mikor rendeztük a védekezésünket, feljöttünk három pontra (10-13). A negyed második felében a Zrenjanin ismét ellépett, s kilencpontos előnyt szerzett. A második szakasz elején megint rendezetlen volt a védekezésünk, az ellenfél palánkjánál pedig kapkodtunk. Csaba György remek játékával tartottuk azért a lépést, de az eladott labdák miatt nem tudtunk közelebb kerülni a riválishoz (30-37). A különbség a nagyszünetig nem változott (36-43).

A fordulást követően sem változott a játék képe, időt is kért vezetőedzőnk, ekkor 41-52-öt mutatott az eredményjelző, majd nem sokkal később megint tíz ponton belül voltunk (46-55). Lendületben maradtunk, Csaba György vezérletével feljöttünk két pontra (55-57), de a zárószakasz 55-60-ról kezdődött. Ebben állandósult a különbség, majd kaptunk egy triplát, ami megzavart bennünket, s visszaállt a szinte megszokott differencia (58-67). Nárai a palánk alatt jól dolgozott, de összességében nem tudtunk már visszakapaszkodni, így míg a múlt heti tornán harmadik, ezúttal a második helyet szereztük meg.

Bukics Zsolt: - Tartalékos csapattal futottunk neki a döntőnek, ezzel csökkent a rotációs lehetőségünk. A szerb csapat agresszív kosarlabdát játszott mind támadásban, mind védekezésben. Felvette a csapat a kesztyűt, ennek ellenére folyamatosan hat-tíz pontos hátrányban játszottunk. A mérkőzés végén már a fáradság is kiütközött játékosaimon, de mindenki a legjobbját nyújtotta. Hiányérzetem az egy az egy elleni játék minőségében van. Összességében kihoztuk a meccsből a maximumot.

Kapcsolat

9025 Győr, Achim A. u. 11.
Szabó Miriam
+36 20 255 2161
info@gyorkosar.hu
www.gyorkosar.hu
Ügyvezető elnök: Tagai István
Felügyelő bizottság:
Dr Szabó István
Erdei István
Dr. Tibold Csaba

Írjon nekünk
Hírlevél feliratkozásTérkép