facebook googleplus instagram twitter youtube

Szenzációs siker

A hétvégén Győr volt a házigazdája a serdülő korosztály Regionális Bajnokok Döntőjének. A négyes torna komoly kihívások elé állította a résztvevőket. Huszonnégy órán belül három mérkőzést játszottak, ami roppant megterhelő mind fizikailag, mind idegileg. Saját régiónk csapatait ismertük, de az ellenfelek játékerejét nem igazán. Az értékelést nem a tornával kezdeném, hanem azzal az úttal, amit közösen bejártunk. Kétéves ciklus zárásához érkeztünk, mely idő alatt azt gondolom, sokat tanultunk egymástól és egymásról. Lépésről lépésre kovácsolódtunk csapattá, és a sikeres döntőbejutás után, igyekeztünk itt is a tudásunk legjavát nyújtani, „felrakni az i-re azt a bizonyos pontot”. Voltak akik lemaradtak a két év alatt, így Tóth Gellért, Nagy Szabi, Hudák Dominik és Kovács Tibi már nem erősítették a csapatot. Szalai Bátor az évközben térdsérülést szenvedett, de kijött szüleivel szurkolni. Bándli Bence elutazott, Fűzy Andris az első mérkőzés melegítésénél ráesett a kezére mely eltörött. Ennek ellenére 12 ketten vágtunk neki a küzdelmeknek.

Az első mérkőzésünket a Félegyházi TSI ellen vívtuk.

GYKC ’03–Félegyházi TSI 67–63 (13–16, 14–12, 25–15, 15–20)

GYKC dobói: Dallos B. 21, Mihály B. 18, Gemza Zs. 10, Tóth B. 8, Molnár B. 6, Fekete M. 2, Mátai K. 2.

A mérkőzésen kulcsszerepet kapott az ellenfél játékának lassítása, ezáltal nem, illetve kevésbé tudták érvényesíteni fizikai fölényüket. Hatalmas csatában, sikerült győzedelmeskednünk.

Az esti mérkőzésen a PAFC csapatával játszottunk, amely első találkozóján csak egy ponttal maradt alul a Paks ellenében, fűtötte őket a reváns.

GYKC ’03–PAFC 74–58 (20–16, 20–6, 20–24, 14–12)

GYKC dobói: Dallos B. 28, Mihály B. 19, Brandt L. 10, Molnár B. 9/3, Bombay M. 4, Fekete M. 2, Mátai K. 2.

Kulcsszerep jutott ezen a találkozón is a védekezésnek. A piliseknél játszott a torna egyik legképzettebb játékosa, az ő semlegesítést igyekeztünk megoldani. Az első negyed kiegyensúlyozott játékát követően a második ötös hatalmasat küzdött – csupán hat pontot szerzett az ellenfél –, míg a támadójátékunk továbbra is jól működött, így a félidőre sikerült komolyabb előnyt kovácsolni, 40–22-vel fordultunk, amit sikerült megtartanunk a mérkőzés végére is.

A vasárnapi mérkőzés tétje a bajnoki cím megszerzése volt, ehhez az Atomerőmű SE csapatát kellett legyőznünk. Minden csapat lábában már ott volt a fáradtság. A mérkőzés előtt a mini taktikain igyekeztünk átbeszélni, mire kell figyelnünk. Egész évben az volt a célunk, hogy 65–70 ponton tartsuk az ellenfeleinket, s ha ez sikerült, többnyire győztesen hagyhattuk el a parkettet. A feladat az utolsó mérkőzésen is ez volt, de mint az élet oly sokszor felülírja az elképzeléseket...

GYKC ’03–Atomerőmű SE 101–85 (24–23, 26–25, 29–19, 22–18)

GYKC dobói: Dallos B. 36, Mihály B. 23/6, Gemza Zs. 12, Mátai K. 11, Bombay M. 4, Brandt L. 3, Molnár B. 3, Tóth B. 3, Fekete M. 2, Hódos S. 2, Máthé K. 2.

Kertész Tamás edző: – Igazi nyíltsisakos játékot hozott a torna zárómérkőzése, kosáreső hullott, az előzetesen megbeszéltekből nem sikerült sok mindent megvalósítani, mivel rengeteg faultot és büntetőt hozott a találkozó, és mindkét csapat fiataljai az utolsó erőtartalékaikat mozgósították. Hatvanhárom fault a két oldalon, negyvenhét dobott büntető itt, harmincnégy ott, szóval dominált a küzdelem. A szülői és nagyszülői bíztatás előtt megemelem a kalapom, sokat jelentett most is, hogy itt voltatok és egész évben kíséretetek bennünket. Szóval, ha nehezen is de meglett a hőn áhított győzelem. Külön nem szeretnék senkit kiemelni, de a csapatnak köszönök mindent, a küzdeni tudást, kitartást, fegyelmet, dacot, akaratot és alázatot. Sokszor megmosolyogtak minket az ellenfelek, emlékszem a tavalyi nehézségeinkre, de mentünk előre, csendben és a sok-sok munka, erősítés meghozta a gyümölcsét és csapattá értünk, olyanná, aki nagyon-nagyon sokat kibír, és tud küzdeni egymásért. Örülök, hogy veletek dolgozhattam az elmúlt két évben. Köszönöm Nektek még egyszer az élményt, és Szabadics Ádi bácsinak is köszönet a múltért.

A győztes csapat tagjai: Bándli Bence, Brandt Levente, Bombay Máté, Dallos Bence, Fekete Máté, Fűzy András, Gemza Zsombor, Hódos Sándor, Mátai Kolos, Máthé Kristóf, Mihály Bence, Molnár Benjámin, Pallos Dénes, Szalai Bátor, Tóth Bence. Edző: Kertész Tamás.

Kapcsolat

9025 Győr, Achim A. u. 11.
Szabó Miriam
+36 20 255 2161
info@gyorkosar.hu
www.gyorkosar.hu
Ügyvezető elnök: Tagai István
Felügyelő bizottság:
Dr Szabó István
Erdei István
Dr. Tibold Csaba

Írjon nekünk
Hírlevél feliratkozásTérkép